00TStudioPerspective.jpg

PROJECT T STUDIO

Level 22, One Bligh Street, Sydney 2000.

Pre-existing residential office space renovation with spatial reconfiguration and conceptual design approach. 

CLIENT

Tadao Ando, the minimalist Japanese architect renown for his signature concrete structural designs and aspiring to Mies Van Der Rohe and Le Corbusier.

CONCEPT

Influenced by the client himself and his architectural admirations, the concept embodies Minimalism, Brutalism and the Japanese Zen philosophy. The architectural structure of the building is embraced through the internal spatial and functional design of the studio. By echoing the central atrium and the oval facade, the interior pathways and partitions seamlessly unite while creating a galleria inspired floor plan.

 

The Zen garden envelops the entirety of the curved glazed front offering a connection to nature and a calming experience within the workplace. Elements of traditional Japanese gardens are dispersed throughout the space to create harmony and a relation to this design vision. The tonal grey palette incorporates contrast through textural character of the stones to classical Japanese materiality. The organic form of the space diverges to Linearism through the furniture selection and bespoke sharp angled pieces.

1/1